Fons de coneixement
i experiència

GENT CONEX

Alicia
...entervista a un voluntari
Alicia Chan
GENT CONEX

 
Arriba un nou lliurament de la secció Gent Conex. En aquest cas vam tenir el plaer de parlar amb l’Alicia Chan, professora d’anglès per a EMPREX i també alumna d’informàtica de Conex.

Porta a Conex des del 2011 donant classes a persones en situació d’atur. No te una titulació en aquest idioma però va viure a Dublín durant sis anys, des del 2001 fins al 2007,  a on va treballar com au pair i al sector turístic. És tècnica superior en informació i comercialització turístiques i ha treballat com a recepcionista a Pontevedra i a una oficina de turisme a la ciutat de Cambados (Pontevedra) ja que ella és originaria d’aquesta província. 


Com vas conèixer Conex?

A través de Cáritas. Per motius personals no podia treballar i després d’un temps d’estar en situació d’atur vaig decidir fer un voluntariat. No coneixia cap ONG i Cáritas va ser la primera que hem va venir al cap. Allà em van proporcionar informació sobre altres ONGs entre les que estava Conex.

La raó de començar a ser voluntària a Conex i no a d’altres associacions  és perquè Conex em brindava l’oportunitat de poder ensenyar anglès que és el que realment m’agrada, amb el que em sento còmoda i al que vull dedicar-me en el futur.


Per què et vas fer voluntària?

Com ja he dit, estava desocupada i volia incorporar-me al mercat laboral i després d’un temps sense treballar és difícil. Llavors Conex em va obrir una porta i estic molt agraïda.


Que t’aporta Conex i el voluntariat en general, personalment?

Conex m’aporta moltíssim. És un intercanvi  on tu dones molt però també reps molt i durant el temps que porto com a voluntària a Conex he conegut a gent fantàstica amb la que encara mantinc el contacte.

És molt gratificant donar classes d’anglès aquí perquè la gent té un gran interès en aprendre i adquirir coneixements i això és lo important.


Tenies alguna altra experiència en el voluntariat a part de Conex?

No. Mai havia sigut voluntària.


Per a tu què es CONEX? Cóm ho explicariesa un familiar o als amics?

Conex és una organització que brinda a molta gent l’oportunitat d’aprendre moltes coses: idiomes, informàtica,... i també organitza activitats culturals que poden ser molt interessants i beneficioses per a la gent que assisteix a aquestes.

I sobretot Conex és una associació que beneficia i afavoreix a tots els que formem part d’ella, tant a  voluntaris com a la gent usuària dels cursos.


Tenint em compte que ets professora d’EMPREX des del 2011, quina ha sigut l’evolució des de aquell any fins avui?

Ha baixat la demanda de cursos durant els darrers anys. A part d’això l’evolució ha sigut positiva en molts altres aspectes.


Quina es la teva experiència i la teva opinió com alumna de Conex?

Segons la meva experiència, primer vaig fer un curs de francès i ara estic assistint a un d’informàtica, crec que els cursos et poden ajudar en diversos aspectes, a mi m’han ajudat per a adquirir un cert nivell per a accedir a d’altres cursos fora de l’entitat.


Aquí tenim el video de l'entrevista:
Què pots fer tu?
Necessitem persones voluntàries que puguin dedicar setmanalment unes hores a col·laborar en el funcionament administratiu de l'assoiació o tinguin alguna matèria o coneixement per ensenyar.
Centres
Troba l'activitat que t'agrada al llistat de cursos i cerca el centre més proper on la fan.
Visitadors/es
Necessitem persones amb una sensibilitat especial que vulguin compartir el seu temps amb persones grans i necessitades d'acompanyament.