Informàtica - OFIMÀTICA NIVELL MIG

Centre: CONEX-TRAVESSERA
Professor/a: Marc Ribas Sitjas
Inici: 04/10/2022
Dies: Dimarts
Horari: 12:00 - 13:30
Aforament: 12
Codi: 105 - Quadrimestral
Aquest curs d’Ofimàtica, nivell mitjà, va dirigit a totes aquelles persones amb un interès especial d’ampliar els seus coneixements en l’elaboració de textos, fulls de càlcul i presentacions.

El contingut del curs és un pas més en el coneixement d’aquestes aplicacions que proporcionen un ampli ventall d’usos en el dia a dia.

En Word, per exemple, aprendrem a fer cartes o documents més vistosos, de gran utilitat per aquells escriptors potencials, a qui els agradaria donar forma per escrit els seus pensaments i, qui sap, si publicar-los en les xarxes.

En Excel aprendrem tècniques més avançades de càlcul i, sobre tot, a treure’n informació. Això va dirigit a aquell públic amic de les dades i estadístiques, així com els que han de gestionar pressupostos o elaborar rebuts i factures.

I finalment, amb el Power-Point, penso en aquelles àvies o avis als que els agradaria confeccionar àlbums amb les fotografies de la seva descendència, però de forma divertida i dinàmica, afegint efectes especials, música o vídeos.

Els requisits necessaris per seguir aquest curs son coneixements bàsics d’interacció amb els ordinadors: fer anar correctament el ratolí, obrir aplicacions, canviar entre aplicacions, fer carpetes per emmagatzemar arxius, crear arxius, canviar-los el nom, copiar, tallar, moure arxius, etc.

I per seguir les aplicacions, doncs s’han de saber les accions bàsiques de cadascuna: tipus de lletra, moure text, saber què és una cel·la, crear una presentació senzilla, etc.

No obstant això, no us preocupeu gens, atès que la primera sessió seria repassar aquests termes.

Estic convençut que els coneixements que n’adquirireu us donaran molts moments de plaer i autonomia en un món en que la velocitat ja no es mesura en Km/h, sinó en Megabites/segon.