Fons de coneixement
i experiència

J. Lluís Benet Vidal

milord-ok
Psicòleg
Quan de senyor en dèiem Milord
(abril 2017)


Per què en el moment actual, segle XXI, Gibraltar és dels anglesos?
Per què els anglesos van governar Menorca la major part del segle XVIII?
He fet aquestes preguntes a molta gent de Menorca i de la Península.
Llevat dels historiadors especialitzats, la resta de persones no m'han sabut donar una resposta.
Molt sovint hem sentit a dir que la història l'escriuen el vencedors. Això fa perillar la seva veracitat.  
Per això ens podem preguntar, ¿el relat que ens ha arribat, s'ajusta a la veracitat dels fets que els historiadors han investigat i tret a la llum? Quins fets van succeir a Menorca en el segle XVIII? Quins van ser els motius? De quina manera aquells motius encara ens afecten en la nostra vida, en la societat contemporània, en el segle XXI?
Tot això ho descobrirem de la mà d'en Diego Alzina, el fill petit del mestre d'aixa de Port Maó, creador de la Casa de l'Alzina. Una nissaga que sobreviurà a les dificultats del temps emparada per la guardiana ombra de l'alzina de Son Ausina, prop de Ciutadella.
En Diego és un menorquí que arribarà als nivells més alts d'influència política, tant a Anglaterra com a Rússia, però que, a Menorca, no podrà evitar ser víctima de la intolerància.
Què pots fer tu?
Necessitem persones voluntàries que puguin dedicar setmanalment unes hores a col·laborar en el funcionament administratiu de l'assoiació o tinguin alguna matèria o coneixement per ensenyar.
Centres
Troba l'activitat que t'agrada al llistat de cursos i cerca el centre més proper on la fan.
Visitadors/es
Necessitem persones amb una sensibilitat especial que vulguin compartir el seu temps amb persones grans i necessitades d'acompanyament.