Fons de coneixement
i experiència

GENT CONEX

Margarita Soler
...Entrevista a un voluntari
Margarita Soler
Continuant amb les entrevistes a voluntaris i voluntàries dins l'espai “GENT CONEX”, avui entrevistem a Margarita Soler, persona que col·labora des de fa anys amb Conex i que, actualment, imparteix classes d’anglès i cuina.

Bon dia Margarita, com vas conèixer Conex i per quin motiu?
- Va ser a través d’una amiga meva. Vaig anar a provar una classe d’anglès, em va agradar i em vaig quedar.

Com a col·laboradora o com a alumna?
- Doncs com a alumna tenia la necessitat d’aprendre anglès i també sentia la curiositat per la cuina.

 O sigui, que tu vas entrar a Conex per aprendre i ara exerceixes com a professora d’anglès i cuina.
-Així és! Vaig conèixer Conex fa uns 20 o 23 anys quan l’entitat tenia la seva seu social al carrer Aragó. Vaig començar a rebre classes d’anglès com a alumna i, després d’un temps, la professora es va posar malalta. Com en aquell moment jo era una de les alumnes més avançades de la classe, em van proposar impartir les classes d’anglès i fins ara que continuo donant classes.

Explica’ns la teva vida professional, Margarita.
- Jo vaig treballar al sector farmacèutic, al departament d’informàtica. Però d’això ja fa molt de temps!

Fins ara hem parlat del tema de l’anglès però, la cuina com va sorgir?
- Et diria que gairebé de la mateixa manera que amb l’anglès: primer, vaig començar com a alumna i, després, em vaig llançar amb el Taller de Cuina com a professora.

 Quina mecànica seguiu a les classes: qui porta els aliments, qui cuina? Com ho feu?
- Jo compro el menjar al mercat i el porto al taller i, un cop allà, fem la preparació i cuinem. Gairebé sempre fem dos tipus de receptes: una salada i una altra dolça. Després es reparteix proporcionalment entre els alumnes el menjar en unes carmanyoles. El cost de la compra del menjar també ho fem igual.

Margarita, acabem l’entrevista. Ha esta molt agradable veure una persona tan alegre i activa com tu i que fa tants anys que col·labora com a voluntària a Conex. Et felicito i desitjo que el missatge que acabem d’enviar animi a les persones a no quedar-se a casa.
- I jo afegiria també que si no saben què fer, que vinguin a Conex i que provin com jo ho vaig fer. Perquè hi ha molt cursos, tallers i activitats diferents que poden escollir.

 Gràcies Margarita
Què pots fer tu?
Necessitem persones voluntàries que puguin dedicar setmanalment unes hores a col·laborar en el funcionament administratiu de l'associació o tinguin alguna matèria o coneixement per ensenyar.
Centres
Troba l'activitat que t'agrada al llistat de cursos i cerca el centre més proper on la fan.
Visitadors/es
Necessitem persones amb una sensibilitat especial que vulguin compartir el seu temps amb persones grans i necessitades d'acompanyament.