Fons de coneixement
i experiència

Josep Lluís Benet Vidal

L'insòlit cas de Dimitri i Nicolette
Psicòleg
L'Insòlit cas de Dmitri i Nicolette
(març 2018)


En l'actualitat és el director del Taller d'escriptura Creativa de Conex

L'Insòlit cas de Dmitri i Nicolette, és la història de l'insòlit retrobament d'un amor. Dmitri, un artista rus nascut a Moscou, ens farà viure amb ell la seva joventut a Rússia. Nicolette, una francesa nascuda a Baiona, ens farà viure amb ella la seva joventut a França. En els anys setanta, Dmitri i Nicolette coincidiran a París, on aviat s'enamoraran. L'amor no entén de cultures ni de distancies. Passegen el seu amor jove per París i Nova York, però el destí en forma de serveis secrets soviètics estronquen tots els projectes d'amor. Ara, després de la Perestroika, quan Dmitri és un vell professor d'universitat i avi de dos nets, té l'oportunitat de retrobar-se amb Nicolette, que hi viu a Nova York. ¿És insòlit reprendre un amor en plena maduresa? ¿Serà possible aquest amor quan la dona i l'home les han vist de vist de tots colors, quan les seguretats de la maduresa són interpel·lades pels dubtes d'haver viscut la vida que havien imaginat de joves? 

L'Insòlit cas de Dmitri i Nicolette ens endinsa en la Rússia posterior al “desglaç”, en el París immediat a la revolució del Maig del 68 i en la Nova York del Jazz de fusió. A l'hora ens endinsa en la psicologia d'uns personatges que viuen amb intensitat un temps de canvi, un temps que ja és el nostre.
Què pots fer tu?
Necessitem persones voluntàries que puguin dedicar setmanalment unes hores a col·laborar en el funcionament administratiu de l'assoiació o tinguin alguna matèria o coneixement per ensenyar.
Centres
Troba l'activitat que t'agrada al llistat de cursos i cerca el centre més proper on la fan.
Visitadors/es
Necessitem persones amb una sensibilitat especial que vulguin compartir el seu temps amb persones grans i necessitades d'acompanyament.