Source of knowledge
and experience

GENT CONEX

MIQUEL
...entrevista a un voluntari
Miquel Martin
Continuant amb les entrevistes a voluntaris dins l'espai “GENT CONEX”, avui entrevistem a Miquel Martin, persona que col·labora des de fa anys amb Conex i que, actualment, imparteix classes de Romànic.


Bon dia Miquel, per començar: ens pots explicar la teva vida professional abans d'incorporar-te a la nostra entitat com a voluntari?
La meva vida professional sempre ha estat relacionada a l'àmbit comercial. Durant 50 anys o més vaig desenvolupar la meva feina en el sector de l'alimentació. Al final de la meva etapa, vaig ocupar el lloc de Director Comercial i de Màrqueting a diferents empreses fins que em vaig prejubilar i vaig venir a aquesta entitat, aproximadament l'any 2000.

La teva primera col·laboració a Conex va ser el Romànic?
Si, des de que estic a Conex sempre he impartit classes de Romànic i des de llavors hi han col·laborat unes 3 persones més...
Per quin motiu vas decidir fer classes de Romànic?
Perquè, a part del Romànic, m'agrada la pintura i aquests dos elements es complementen. Tot això em motiva molt i ho faig amb molt d'afecte i carinyo.

Què creus que aportes als teus alumnes de les classes de Romànic?
Jo crec que la meva aportació és interessant en temes que ningú els hi havia explicat abans, coses bones i no tan bones. A les classes projectem imatges al mateix temps que expliquem la lectura. Fa anys visualitzàvem les imatges amb diapositives però ara ja ho fem amb el projector. Tot ha millorat i ens hem adaptat a les noves tecnologies.

Segons la meva informació, portes als teus alumnes de viatge.
Si, des de fa anys fem viatges puntuals. Tot ho organitzem amb el Valeri i la Núria; els dos són bons col·laboradors i, actualment, continuem fent aquestes sortides. El nombre d'excursions que hem fet són unes 80. En aquestes sortides hem visitat tot Catalunya, Castella i altres llocs d'Espanya així com també  els Pirineus, França, etc… Han estat uns viatges molt interessants que ens han permès descobrir el Romànic al mateix temps que hem pogut visitar les nostres ciutats.

Què recomanaries a les persones que volguessin incorporar-se a la nostre entintat com a voluntari?
Jo crec que és com tot. Qualsevol persona es pot incorporar però, principalment, li ha d'agradar el treball que dugui a terme i no venir a “omplir el seu temps lliure”. A mi m'agrada allò que faig i aquí em sento satisfet del treball i així ho transmeto als meus alumnes que és el més important.

Durant la teva trajectòria a Conex, què destacaries com allò més important de tot?
Jo destacaria l'assistència dels alumnes que han vingut a les meves classes en moment de pluja, fred, etc. I també una de les coses més important és que hem format una gran família durant tot aquest temps.

Miquel desitgem que continuïs gaudint de la teva tasca a Conex i que nosaltres puguem gaudir igualment de la teva companyia per molts anys.
Jo crec que està arribant el punt que és necessari un relleu i busco a la persona que continuï amb la tasca. Després de tants anys és una llàstima que es perdi aquesta classe de Romànic i miraré d'aconseguir que no es deixin de fer.

Esperem que així sigui! Moltes gràcies!
What can you do?
We need volunteers who can devote a few hours a week to work in the administrative operation of the association or have any material or knowledge to teach.
Shopping
Find the activity you like the list of courses and search the nearest center where they do.
Visiting
We need people with a special sensitivity that want to share their time with the elderly and in need of support.