Fons de coneixement
i experiència

EMPREX

EMPREX és un programa de CONEX adreçat a les persones en situació d'atur que els ofereix l'oportunitat d'accedir a formació especialitzada per poder reinserir-se en el món laboral al més aviat possible.
El programa EMPREX (Escola de Mestratge, Perfeccionament i Reciclatge) va ser creat per CONEX l'any 1995 i presentat a un concurs de projectes innovadors amb motiu de l'Any Internacional de la Gent Gran i de la Solidaritat entre les Generacions, patrocinat per la Unió Europea. Vàrem tenir l'honor que fos un dels dos projectes espanyols premiats i això va comportar que la Generalitat de Catalunya ens cedís un local de 895 m2, situat a la Travessera de les Corts, per desenvolupar-lo.

El programa consisteix en preparar i impartir una sèrie de cursos i altres activitats de formació i capacitació adreçades a persones que estiguessin en situació d'atur per a millorar la seva preparació professional de cara a trobar feina. Aquest programa, creat inicialment per a un any de vigència ha continuat evolucionant fins l'actualitat. Durant aquests cursos s'han impartit gran varietat de matèries entre les quals cal destacar:
  • Idiomes: Català, anglès, francès, alemany i rus
  • Ofimàtica
  • Aplicacions informàtiques: Comptabilitat, Autocad, Photoshop, xarxes socials
  • Formació de venedors i dependents
Aquests cursos han ajudat a més de 3.000 persones a trobar feina i sempre han estat impartits per professors experimentats, tant per persones jubilades com per persones més joves que han volgut col·laborar de forma desinteressada en aquesta tasca social.

Fins fa poc els cursos eren totalment gratuïts, però en els darrers anys la falta de suport econòmic tant per part dels organismes oficials com de les empreses privades i dels particulars ens han obligat a haver de percebre una petita quota dels alumnes per les despeses de material que s’originen en la realització dels cursos. 

Actualment, els nostres cursos tenen una durada quadrimestral (d'octubre a febrer i de febrer a juny) i la durada lectiva de quasi tots ells és de 50 hores. La formació s'imparteix al centre de CONEX de Travessera de les Corts, 39-43, de Barcelona.

La matrícula dels cursos s'obrirà el proper 13 de febrer de 2017 i tindrà lloc en el mateix centre en horari de 10 a 13 hores, de dilluns a dijous ( Telèfon 933 337 759 )
.
A mida que es vagin tancant cursos els anirem publicant a la llista.
Què pots fer tu?
Necessitem persones voluntàries que puguin dedicar setmanalment unes hores a col·laborar en el funcionament administratiu de l'assoiació o tinguin alguna matèria o coneixement per ensenyar.
Centres
Troba l'activitat que t'agrada al llistat de cursos i cerca el centre més proper on la fan.
Visitadors/es
Necessitem persones amb una sensibilitat especial que vulguin compartir el seu temps amb persones grans i necessitades d'acompanyament.