Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

La nostra història

EL FUNDADOR i LA SEVA OBRA
Passoles
Agustí Gómez Passolas (1922-2017) va idear i va ser l’impulsor fonamental del Projecte CONEX. El seu objectiu era “fer possible que quan les persones assoleixin la jubilació no perdin la il·lusió de continuar vivint intensament, fent servir les seves dots de creativitat, d’aprenentatge i de realització”.
 
L’Agustí Gómez tenia clar l’esperit de treball col·lectiu que havia d’impregnar el seu Projecte per millorar la qualitat de vida de les persones grans. CONEX va integrar aquest esperit en tres objectius: Posar al servei de qui ho necessiti els coneixements i experiència acumulats. Donar a canvi de res, amb altruisme. Animar tothom qui tingui un projecte de vida activa a fer-lo realitat.
 
L’Associació es va fundar l’any 1984. Va iniciar les activitats en petits espais cedits per entitats no lucratives, van continuar en un pis del carrer Aragó i a continuació en un local del Passatge Tasso de Barcelona. Les Administracions Públiques van premiar la labor de CONEX amb diversos ajuts, la qual cosa va facilitar la continuïtat i ampliació de les activitats i projectes de l’Entitat. El Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català del Voluntariat va cedir, els anys 1989 i 1995, dos locals a Barcelona per a la realització dels programes de CONEX.
 
En pocs anys CONEX va assolir la xifra de més de 2.000 membres, entre col·laboradors i usuaris. Amb una organització eficient gestionada exclusivament per voluntàries i voluntaris es van desenvolupar diverses activitats. Els Cursos i Tallers, amb centenars d’alumnes, era el Programa més nombrós.
 
CONEX ha estat i és un escenari d’oportunitats, la qual cosa ha propiciat el desenvolupament de moltes idees. Algunes d’aquestes idees s’han plasmat en projectes socials significatius: Les Aules, Cangur Amic, Emprex, Llars Compartides i EdiConex. 
 
El projecte Cangur Amic es va crear l’any 1990 per donar suport puntual a membres de l’Associació que travessaven dificultats per manca de salut i soledat. Actualment un equip de voluntaris continua aquesta labor. El seu compromís s’ha estès a persones grans alienes a Conex.
 
L’any 1993, any Internacional de les Persones Grans i de la Solidaritat entre generacions, la Unió Europea convocà un concurs d’idees innovadores. CONEX hi presentà el projecte Emprex, que ja es desenvolupava a l’Entitat, i aquest fou un dels premiats per la U.E. El programa Emprex oferia voluntaris de l’Associació per formar, en diversos àmbits, persones en situació d’atur amb la finalitat de facilitar el seu accés al món laboral.
 
L’Agustí Gómez volia contribuir a solucionar la dificultat que tenen una quantitat significativa de persones grans per accedir o conservar un habitatge, permanent i en bones condicions, on viure dignament. Amb la finalitat de trobar solucions per aquest problema va crear i liderar a CONEX un grup de recerca. D’aquest grup de ciutadans emprenedors va emergir el projecte Llars Compartides.

Per tal de posar en marxa el Projecte Llars Compartides l’any 2003 es va constituir la Fundació Privada Conex. L’any 2009 el Programa, gestionat exclusivament amb voluntariat de CONEX, beneficiava 33 persones grans que convivien, de manera permanent, en 9 habitatges que la Fundació havia arrendat i cedit posteriorment a aquests usuaris. L’any 2011 la Fundació Privada Conex va canviar la seva denominació per Fundació Llars Compartides.  

Agustí Gómez Passolas va ser President de l’Associació CONEX fins l’any 2004. Va presidir el Patronat de la Fundació Llars Compartides fins al final de la seva vida. Al llarg dels seus anys de lideratge es va guanyar l’admiració i el respecte de molts ciutadans.

La Diputació de Barcelona va establir un conveni amb CONEX amb la finalitat que l’Agustí Gómez impartís, durant uns anys, una formació per a gestors de Casals de voluntariat.   

Des de l’any en que ens va deixar l’Agustí, la seva Obra Social i Cultural continua endavant. El seu mestratge segueix impulsant l’esperit original de CONEX.
 • Cursos i Tallers
  Destinats a persones més grans de 50 anys
  S'imparteixen més de 80 cursos als quals assisteixen al voltant de 800 usuaris.
 • VOLUNTARIAT
  Tenim 3 tipus de VOLUNTARIAT
  Voluntariat docent.
  Voluntariat per a gestió i administració. 
  Voluntariat per a Cangur Amic.
 • Agenda
  Esdeveniments d’interès realitzats a Conex.
  Activitats puntuals o periòdiques que es faran durant el curs.
 • Generalitat de Catalunya | Departament de Benestar Social i Familia
 • Llimes_reduides-02_RGB
 • logo-fundacio-llars-compartides
 • Fundacio LaCaixa Vertical - Original Rebut
© CONEX 2024

CONEX-GRAN VIA
Gran Via de les Corts Catalanes, 562,
08011- Barcelona - Telèfon: 93 451 80 80 
Correu electrònic: recepciogranvia@conex.cat

CONEX-TRAVESSERA
Travessera de Les Corts, 39-43, 2ª planta (entrada pel carrer Aurora Bertrana)
08028 - Barcelona - Telèfon: 93 333 77 59
Correu electrònic: conex-central@conex.cat