Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Agenda d'activitats

NOU CURS: Ofimàtica bàsica (Word, Excel, Power Point)

21/02/2023
En el Centre de Travessera
Tots el dimarts de 12:00 a 13:30 h.
Començament el 21 de febrer
Professor: Marc Ribas
Requisits:
No cal tenir coneixements previs dels programes, però s’ha de dominar l’ús bàsic d’un ordinador: ratolí i gestió d’arxius.
Curs d’iniciació a l’escriptura de textos, a la creació de presentacions de fotografies i a l’elaboració de càlculs per a situacions diàries.

Aquest curs d’Ofimàtica, nivell bàsic, va dirigit a totes aquelles persones amb l’interès d’iniciar-se, des de zero, en les eines fonamentals per escriure textos (WORD), preparar presentacions (POWER POINT) i utilitzar la informàtica com a ajuda per realitzar senzills càlculs (EXCEL), com pot ser un seguiment bàsic de l’economia domèstica, preparar factures o pressupostos.

La societat ja està digitalitzada. Fins i tot per l’acció més senzilla ja necessitem un ordinador. Però si ens pugem al tren de la tecnologia, aquest ens portarà a descobrir un apassionant món de diversió, col·laboració, comunicació i, sobretot, autonomia. Ja no necessitarem els nets per a que ens ajudin.

El contingut del curs tracta, a un nivell inicial, de les eines que tenim 1)per escriure (ja no hi ha màquines d’escriure), 2)per mostrar fotografies a un públic entusiasta, com és la família, i 3)per portar un seguiment de despeses, o pressupostos.

En WORD, per exemple, aprendrem a fer cartes o escrits vistosos, que seran de gran interès per a tots aquells escriptors anònims que no han pogut fer pública la seva passió d’escriure.

L’EXCEL és el programa que menys interès desperta en aquesta etapa de la vida. Però si se’n coneixen les utilitats bàsiques, ens poden facilitar el dia a dia en unes tasques que, de per sí, sempre han estat aspres: els càlculs. Podrem aprendre sobre economia familiar, planificació de viatges, etc.

I finalment, amb el POWER POINT, penso en aquelles àvies o avis als que els agradaria confeccionar àlbums amb les fotografies de la seva descendència, però de forma divertida i dinàmica, afegint efectes especials, música o vídeos.

És molt important que tinguem en compte els requisits necessaris per seguir aquest curs. No cal tenir cap coneixement sobre els programes, però sí que s’ha de dominar l’ús bàsic de l’ordinador: dominar el ratolí, el clic dret, el clic esquerre, moure arxius, copiar-los, esborrar-los, saber moure’s per l’explorador d’arxius, saber trobar on son els arxius, passar arxius a un pendrive, etc.

Si no es tenen aquests coneixements, no aprofitareu el curs, i seria del tot necessari seguir-ne un de previ d’iniciació a la informàtica.

Estic convençut que els coneixements que n’adquirireu us donaran molts moments de plaer i autonomia en un món en que la velocitat ja no es mesura en Km/h, sinó en Megabites/segon.
Documents per descarregar
 • Cursos i Tallers
  Destinats a persones més grans de 50 anys
  S'imparteixen més de 80 cursos als quals assisteixen al voltant de 800 usuaris.
 • VOLUNTARIAT
  Tenim 3 tipus de VOLUNTARIAT
  Voluntariat docent.
  Voluntariat per a gestió i administració. 
  Voluntariat per a Cangur Amic.
 • Agenda
  Esdeveniments d’interès realitzats a Conex.
  Activitats puntuals o periòdiques que es faran durant el curs.
 • Generalitat de Catalunya | Departament de Benestar Social i Familia
 • Llimes_reduides-02_RGB
 • logo-fundacio-llars-compartides
 • Fundacio LaCaixa Vertical - Original Rebut
© CONEX 2024

CONEX-GRAN VIA
Gran Via de les Corts Catalanes, 562,
08011- Barcelona - Telèfon: 93 451 80 80 
Correu electrònic: recepciogranvia@conex.cat

CONEX-TRAVESSERA
Travessera de Les Corts, 39-43, 2ª planta (entrada pel carrer Aurora Bertrana)
08028 - Barcelona - Telèfon: 93 333 77 59
Correu electrònic: conex-central@conex.cat