Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Els nostres autors

 • Psicòleg
  El darrer brot d’Alzina
  (2022)

  En Jacky Alzina, l’hereu dels Alzines de Menorca és el darrer brot, l’únic descendent d’en Diego Alzina. Aquest era un menorquí, nascut a Maó, quan Menorca era governada pels anglesos. Aquest senyor va ser objecte d’una calamitat, de manera que els seus descendents van ser forçats a l’exili.
 • Professor de literatura catalana
  Entre els llibres i la vida
  (2022)

  En cap cas es podria dir més clarament, amb més raó, que en aquest recull que Carles Monfort ens presenta. Vida i llibres formen un sol itinerari, dibuixen un sol recorregut, es complementen tan íntimament, tan necessàriament, que cap d’ells s'entendria sense l’existència de l’altre.
 • Ajudant Tècnic Farmacèutic
  Crònica de les fogueres de Sant Joan a l’ermita de la Cometa de Calp
  (2022)

  Cap paratge, per insignificant que siga, pot mancar d'història, perquè totes, antigues i modernes, grans i xicotetes, alegres i desgraciades, compten causes a les quals atribuir el seu estacionament, prosperitat o decadència. La «Crònica de les fogueres de Sant Joan a l’ermita de la Cometa de Calp», no és una història per a Calp, és la simple història de la partida rural de la Cometa «Cases de Torrat» en el seu últim segle.
 • .
  La obsesión bárcida y la coca de sofrit
  (Juliol 2022)

  Sergio ens proposa una originalitat literària en la qual combina una història de romanticisme, intriga i acció amb les peripècies i l'estada del cartaginès Magón Barca des de la seva arribada a Nura (Menorca) en el 206 a. C. fins a la seva marxa del port de Magón (avui Maó) en l'estiu del 204 a. C. Un peculiar relat amb un final imaginari, escrit amb frescor, agilitat, sentit de l'humor i el punt just de cinisme, característiques pròpies de la personalitat de l'autor.
 • Psicòloga
  Història de l'art de planxar i els capricis de la moda
  (Abril 2022)

  La investigadora, Adela Vives Belmonte (Barcelona, 1947), ha dedicat molts anys de la seva vida a estudiar l’evolució de la conducta humana al voltant de la indumentària, estudi que l’ha dut a col·leccionar nombrosos i diferents models de planxes i estris necessaris per a respondre a les exigències que la moda de cada moment imposava. Amb aquest esforç ha expressat el sentiment que professa per la vida quotidiana de les persones.
 • Mestra
  No em fallaràs
  (Març 2022)

  Vaig néixer a Barcelona el 24 de febrer de 1950, on continuo residint.

  Professionalment soc mestra i m’he dedicat tota la vida activa a l’ensenyament, passant per gairebé totes les etapes educatives. Des del setembre de 2013 estic jubilada.
 • Secretària
  Amor entre guerres
  (Gener 2022)

  Història del primer amor d'una jove catalana, la Kàtia amb Christopher, un nuvi francès, envoltada de les mentides dels pares d'ella i interrompuda per la Guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial. Educada en dir sempre la veritat, la Kàtia canvia d'opinió quan els esdeveniments l'afecten. A Christopher el fa comprendre que ells no són els culpables i que potser ningú no ho és, només han estat les circumstàncies. Finalment, la noia pren una decisió que canviarà el futur de tothom.
 • Assessor fiscal i comptable
  Poemes de barraca
  (novembre 2021)

  Joan Triay Vidal (Es Migjorn Gran, Menorca, 1946), fins a la jubilació, el 2011, exercia d’assessor fiscal i comptable. Ara, tranquil·lament, es dedica a fer allò que sempre li ha agradat, però la professió no li permetia dedicar-s’hi gaire, a escriure. Tot i així, el 1990, amb el poemari Deu intents, guanyà el Premi Francesc d’Albranca de Poesia, de l’Ajuntament de Ferreries (Menorca). El 2016, ja jubilat, el relat Les estranyes restes d’un naufragi fou guardonat amb el XXIII Premi Illa de Menorca de Narració Curta; el 2019 participà en la XIV edició del recital Illanvers amb deu poemes publicats al número 19 dels Quaderns Xibau de poesia. A més, alguns dels seus relats han vist la llum en diferents llibres col·lectius, com Anit vaig somiar que Paul Auster era Déu (2018) i Paraula d’Auster (2020), d’Òrbita Edicions; i en els llibres Peccata Minuta (2016), Mare Nostrum (2017), Tempus fugit (2018) i In Extremis, (2021), antologies de relats de La Isla de los escritores.
 • Secretària de Direcció
  Sense forces per rendir-se
  (octubre 2021)

  Silvia Cabistany - Secretària de Direcció.

  Nascuda a Barcelona, al barri de Sants, des de ben petita ha estat una apassionada de llegir i escriure. Aquesta és la seva primera novel·la, basada en els fets d’una història real on s’ha permès afegir una mica d’imaginació.
 • Il·lustradora
  Els colors de la vida
  (juliol 2021)

  Els colors de la vida és un conte sobre els sentiments vinculats als colors més bàsics. Un punt de partida perquè tot comenci de nou, on la foscor és l'inici i forma part de les nostres vides, on totes les persones ens trobem de vegades caminant a cegues, però com també, aquesta es transforma tenyint de molts colors els nostres dies i la història que cadascú portem endins. Una narrativa infantil amb connotacions per a totes les edats, ja que la superació forma part de tot el món i la força de la vida s'obre camí, passi el que passi. Aquesta és la idea essencial marcada amb lletres i colors.
 • Cursos i Tallers
  Destinats a persones més grans de 50 anys
  S'imparteixen més de 80 cursos als quals assisteixen al voltant de 800 usuaris.
 • VOLUNTARIAT
  Tenim 3 tipus de VOLUNTARIAT
  Voluntariat docent.
  Voluntariat per a gestió i administració. 
  Voluntariat per a Cangur Amic.
 • Agenda
  Esdeveniments d’interès realitzats a Conex.
  Activitats puntuals o periòdiques que es faran durant el curs.
 • Generalitat de Catalunya | Departament de Benestar Social i Familia
 • Llimes_reduides-02_RGB
 • logo-fundacio-llars-compartides
 • logoCaixa
© CONEX 2022

CONEX-GRAN VIA
Gran Via de les Corts Catalanes, 562,
08011- Barcelona - Telèfon: 93 451 80 80 
Correu electrònic: recepciogranvia@conex.cat

CONEX-TRAVESSERA
Travessera de Les Corts, 39-43, 2ª planta (entrada pel carrer Aurora Bertrana)
08028 - Barcelona - Telèfon: 93 333 77 59
Correu electrònic: conex-central@conex.cat